Om Kotten

Verksamhet


Kotten är Sveriges äldsta föräldrakooperativ som ännu är igång! Kotten startades 1976 av en grupp föräldrar som dels var trötta på långa köer till förskolan, dels ville vara med och skapa den bästa möjliga  förskolan för sina barn.


Vi samlar de totalt 14-17 barnen i en gemensam s.k. syskonavdelning, vilken ofta delas upp i mindre grupper under dagens aktiviteter. På så sätt tillgodoser vi olika åldersgruppers behov samtidigt som vi skapar möten mellan åldrarna.


Personalen på Kotten, vilka har det fulla pedagogiska ansvaret, erbjuder traditionell pedagogik där tid med barnen prioriteras. För oss är det viktigt att vara ute mycket. Eftersom Kotten har en liten gård gör personal och barn i olika konstellationer nästan dagligen små utflykter till olika lekparker i närheten, skogen, bondgården mm. Kottebarnen gör även cykelutflykter och tycker om att åka till badhuset, gå på bio/teater och liknande. När vi har turen att ha snö i Sollentuna så passar vi på att leta oss till pulkabackar och skridskobanor eller så gör vi ett eget litet skidspår i lekparken. Strax utanför Kottens lilla gård ligger den stora lekparken, där det finns mycket möjligheter.


Även om vi tycker mycket om att vara ute så trivs vi så klart också bra inne på Kotten. Där kan vi leka, pyssla, sjunga, läsa, bygga kojor, sortera, utforska, samtala och mycket annat, utifrån de mål som läroplanen stadgar.


Vi har även tillgång till tidsenligt teknik som lärplattor och andra hjälpmedel, vilka används när det tillför något konkret i verksamheten. Varje dag får föräldrarna dessutom normalt en bild och en kort rapport om vad vi gjort, direkt hem till respektive dropbox.


Kottet följer Sollentuna kommuns bestämmelser om ramtid (normalt 7-17, föräldrar med obekväm arbetstid kan ansöka om ytterligare omsorg via www.sollentuna.se). Vi serverar frukost, förmiddagsfrukt, lunch och mellanmål.


På Kotten gäller maxtaxan precis som på andra förskolor.


Tillsammans skapar vi den förskola vi vill ha åt våra barn!

Föräldrakooperativet Kotten

Vänortsstråket 53 A

191 62 Sollentuna


E-post: info@kottebarn.se

Telefon: 076-0282971

Föräldrakooperativet Kotten

Vänortsståket 53 A

191 62 Sollentuna


E-post: info@kottebarn.se

Telefon: 076-7963787

Tillsammans skapar vi den förskola vi vill ha åt våra barn!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept